Fridyknings-speciale

 Kategori Opti-mind

Jeg har længe gået og tænkt på, hvordan jeg kunne gøre min uddannelse lidt unik, ift. at skille mig ud når jeg skal ud for at søge job. Det der voksenliv og jobsøgning er noget der skræmmer mig lidt, men også noget jeg er super spændt på.
Jeg har befundet mig i uddannelsessystemet siden 1998 og det er et dejligt og trygt system.
Jo, jeg har da ganske vist været frustreret over de valg jeg har stået overfor og har også været på en lille omvej, før jeg skulle stå her, hvor jeg står idag. Men nu er det ved at have sin ende..

Fridykning liggende stille i overfladen - her kan man ikke ty til teknik men må arbejde direkte med ubehaget der gradvist indtager, både det fysiske og det mentale!

Fridykning liggende stille i overfladen – her kan man ikke ty til teknik men må arbejde direkte med ubehaget der gradvist indtager, både det fysiske og det mentale!

Så hvordan gør man sig så særlig bemærket på den anden side?
Jeg har tænkt, hvordan jeg kunne kombinere mine egne erfaringer som eliteatlet i fridykning og den viden jeg får spækket ind i hovedet på uni. I og for sig, også styrke mit virksomhedskoncept, hvor jeg tager ud og arbejder med præstationsoptimering gennem mentalt arbejde.

Jeg har haft nogle muligheder gennem mit studie, hvor jeg blandt andet har undervist 2. års idrætsstuderende i vejrhold med henblik på at øge deres tryghed i vand, så de kunne opøve færdigheder i livredning og svømmeteknik. Jeg mødte en af de studerende i fitness, hvor hun fortalte at hun havde tænkt på den session i Nyborg, og om ikke det også var noget for hendes roklub – dejligt at have gjort indtryk!
Senest har jeg arbejdet med Tri Team SDU som er Dansk Triatlon Forbunds elitecenter, hvor landsholdstriatleterne træner. Her havde jeg et 6 ugers intensivt træningsforløb med triatleterne der gennem vejrhold og åndedrætsøvelser arbejdede med mental styrke og psykologisk fleksibilitet som skal gøre dem stærkere i pressede situationer, i deres sport, såvel i hverdagen generelt.

IMG_5660

Og nu har jeg så fået mulighed for at skrive om fridykning og mental træning i mit speciale.
Jeg skal det næste stykke tid få fastsat, hvilken sportsgren jeg skal arbejde med og hvordan det helt præcist skal udformes. Jeg har en masse erfaringer med fra praktikforløbet med Tri Team SDU, så jeg er sikker på at det nok skal blive godt. Jeg kommer til at skulle bruge meget tid på specialet, eftersom jeg gerne selv skulle ud og træne målgruppen, men hvad gør det når det virkelig også er noget der optager en.

Med et sådan “Fridyknings-speciale” håber jeg at kunne skille mig lidt ud når jeg skal ud på den anden side og finde min plads i voksenlivet.
Og så vælger jeg at anskue det der voksenliv som en ny rejse, som varer resten af livet, så forhåbentlig har jeg masser af tid til at finde min plads der.

Recent Posts