Fjerde del: Registrér, Release og Refokusér

 Kategori Bevægelsesglæde, Coaching, Detpressedejeg, Løb, Mental coaching, Mental træning, Mindfulness, Oplevelsesglæde, Præstationsoptimering, Træning, Uncategorized

I de sidste uger har jeg skrevet om værdiers betydning for selvudvikling, og jeg har givet et kort indblik i min egen værdistyrede vej. For at realisere den værdistyrede vej, benytter Camilla en række værktøjer. Disse værktøjer fungerer som hjælpemidler til at registrere uønskede tanker og følelser, frigøre de samme tanker og følelser og til sidst refokusere på de værdier, som skal definere den vej, du ønsker at gå. Camillas metoder er får dig derhen, hvor dine værdier harmonerer med tanker, følelser og handlinger. Dette sker dette under vandoverfladen, hvor Camilla giver råd og vejledning mellem øvelserne, hvor der bliver sat ord på den tankestrøm, som foregår, mens du befinder dig under vandoverfladen.

I mit eget tilfælde, har øvelser og sparing med Camilla været guld værd, og hun er en medvirkende årsag til, at jeg har genfundet den mentale gnist, som skal være drivkraften bag en række, forhåbentlig, gode og tilfredsstillende resultater på landevejen. Jeg fornemmer fremgang i min træning, og dette skyldes, at jeg er i stand til at vende blikket væk fra et fastlåst og forældet selvbillede og forfølge de værdier, som jeg har valgt skal definere min vej. Dette skyldes, at jeg formår at registrere uønskede tanker samt en evne til at frigøre mig fra samme tanker, som truer med at få mig til at handle og præstere ude af tråd med det, som jeg virkelig vil. Når man er i stand til dette, er det lettere at fokusere på sin gameplan og handle på den måde, som skal få dig i mål.

Jeg ved, at den rette coaching, kan optimere forholdene for alle, uanset om du er eliteudøver, motionist, kunstner eller noget helt andet. I dette tilfælde har jeg brugt mig selv som eksempel, og I er her blevet præsenteret for en løbers tanker og udfordringer samt potentielle handlemuligheder. Disse handlemuligheder har allerede vist sit potentiale, og de mentale værktøjer kommer forhåbentlig til at fremstå med endnu større værdi, når jeg næste år igen løber gennem byporten ved Brandenburger Tor. Målet er klart, og det er opnået, hvis jeg løber over målstregen med visheden om, at jeg har fuldt min værdistyrede vej.

Skrevet af: Kent Pilegaard Kristensen

Recent Posts