VM here I come…

 Kategori Fridykning, Mindfulness, Opti-mind, Præstationsoptimering, Træning, Vejrtrækning

Om under en måned sidder jeg i Tyrkiet, i en lille by ved navn Kas, der ligger ud til kysten. Det er her at verdensmesterskaberne i dybdefridykning foregår. Det ser drøn eksotisk ud og jeg kan lige forestille mig, hvordan det bliver.
Stå op, lave morgenstræk og meditation, få en lille kaffe, gøre dykkergrej klar, tage ud og dybdedykke, vende retur, spise mad, aktiv restitution i form af flow yoga, tage en lur, læse en god bog, spise aftensmad, være social, se disneyfilm, sove… og ja, repeat!

De sidste 3 ugers tid skal jeg bruge på at blive helt klar og få så meget fra hånden herhjemme, så jeg kan sidde uforstyrret i 2 uger til VM.
75141_10151154565394454_1617526624_n

Hvordan gør man sig så klar i Danmark?
Ja, der findes jo mange forskellige måder at gøre det på, og vi har alle forskellige forudsætninger. Jeg er herhjemme i DK, med en sø fyldt med alger og manglende dybde. Derfor har jeg prioriteret at tage en weekend til Tyskland og dykke i en dyb, klar sø – dog kold, men bedre end DK. Jeg skal afsted sammen med min landsholdsveninde Anne Marie Dahler og hendes kæreste der har lovet at tage med og hjælpe med sikkerhed. Jeg føler mig enormt priviligeret at få den mulighed.
Og så har jeg fået den mulighed at få hjælp af Morten Rosenvold Villadsen fra Undervandsitetet frem mod VM, med planlægning af træning, snak om hvordan det går og hvad jeg så skal gøre.
I fridykning er rigtig meget op til dig selv. Vi har ikke en landstræner og andre støttende eksperter, så det er op til os selv at finde de eksperter der skal støtte os i vores egne, individuelle udviklingsforløb. Jeg holder af at hjælpe andre med at opnå de bedste muligheder for udvikling, og man skulle tro at jeg kunne klare de ting selv. Af erfaring har jeg brug for ikke at skulle stå med det hele selv når jeg også skal toppræstere. Sparring er essentiel for at jeg kan finde ro og træffe de fornuftige beslutninger – og det skal Morten bl.a. hjælpe mig med.
Morten hjalp mig også til VM i 2012, hvor jeg stod med kaotiske rammer omkring mit dybdedyk og der hjalp Morten mig med at skabe de rammer der skulle til for at jeg kunne toppræstere og lave personlig rekord.
Morten har super stor erfaring med fridykning og har bl.a. skrevet bogen “Hold Vejret”. Her har han interviewet mange af verdens top-fridykkere omhandlende, hvad de gør for at udvikle sig. En bog jeg selv bruger som opslagsværk for at finde ny inspiration til træning. Du kan læse mere om bogen her – “Hold Vejret”. Der findes også en gratis MINI-udgave af bogen derinde.

Holde-vejret-længere-300x200

Jeg glæder mig helt utroligt og kan næsten ikke vente til at skulle afsted, men jeg skal nu nok få de 3 uger til at gå med noget fornuftigt.
Nu skal jeg for eksempel lave træningsplan for min weekend i Tyskland, som jeg glæder mig til – og jeg lover at tage en masse smukke billeder. Indtil da, så se med her, fra sidste tur…

Vi høres, skrives, læses ved.
Kærlighed og fridykning

Recent Posts