Tid fjerner nærvær

 Kategori Bevægelsesglæde, Coaching, Fridykning, Mental coaching, Mental træning, Mindfulness, Oplevelsesglæde, Præstationsoptimering, Træning

Idag blev jeg endnu engang mindet om, hvor meget fokus på tid kan fjerne fokus fra nuet.
Når jeg ligger og holder vejret, har jeg det ambivalent med tid. Jeg vil helst ikke vide tiden, da jeg så kan fokusere på noget andet, der gør at tiden bliver underordnet. På den anden side, så er jeg også nysgerrig på, hvor længe jeg mon har holdt vejret, nu, nu og hvad med nu?

Tiden kan for mig være en stressende faktor, som kan have ret stor betydning for, om jeg kan holde vejret længe. Jeg er med på at det er det, der måles på i min sport, men hvis jeg konstant skulle konfronteres med noget, som jeg kan vurdere resultat ud fra, så glemmer jeg at fokusere på de små ting undervejs der gør, at jeg bliver liggende i den pressede situation. Jeg har større tendens til at give op, fordi jeg mister fornemmelsen i nuet.

Sådan har jeg det også i mange andre arenaer i mit liv. Hvis jeg har en deadline eller føler at dagens vågne timer ikke slår til ift. de opgaver jeg har liggende, så kan jeg blive helt udmattet på forhånd, og helt have lyst til at krølle dagens to-do liste sammen. Og det er ski da fjollet, når tid nu engang bare er tid. Tiden er ikke det, der er det vigtigste for om man lykkedes – det er alle de små opgaver man får løst med nærvær og fokuseret mindset. Hvis så vi løbende konfronterer os selv med, hvor længe der er tilbage eller hvor lidt tid vi har til de opgaver vi skal nå, så mister vi lidt fokus (og faktisk også nærværende tid) i den opgave vi sidder i – og man får lyst til at give op og starte på en frisk dag. Om det så er vejrhold, arbejdsopgaver, familiearrangementer m.fl..

Jeg har et ønske om at vi alle tør slippe lidt af vores kontrollering af målbare parametre, og i stedet tør bringe mere nærvær ind i det vi laver. Det er der vi udvikler os, og det er lige netop dér, vi mærker, hvorfor vi laver det vi gør.

Recent Posts